Megtart, nemenged

Történetünk három fiatalról szól, akik a felnőtt élet küszöbén elhagyják a szülői házat és a nagyvárosba költöznek. Főszereplőink a gyermekkort maguk mögött hagyva el akarnak szakadni a szülői tekintetektől, az otthon fullasztó kötelékeitől, szabadságra vágynak, hogy próbára tehessék erejüket. Az új környezetben közel kerülnek egymáshoz, eltérő családi hátterük, más-más nemzetiségük sokszínűséget és érdekességet hoz a hétköznapokba. Az új helyen a különbözőség különlegessé teszi őket. Amikor azonban komoly erkölcsi és érzelmi kihívás elé kerülnek, az eltérő családi hagyományok, az otthoni kötelékek húzóereje egyre nagyobb feszültésget ás távolságot teremt a fiatalok között.

Előadásunkban a tánc és a színház nyelvén, a résztvevő diákokkal közösen gondolkodunk azon, hogy a családi hagyományok miként befolyásolják egyéni döntéseinket, s így végső soron életünk menetét.

Az előadás az Ifjú Szivek Táncszínház, a Vekker Műhely és a budapesti Káva Kulturális Műhely koprodukciójában jött lére. 

 
Az Ifjú Szivek táncosainak ezúttal beszélniük is kell, a vekkereseknek pedig táncolniuk, szóval kihívás volt ez mindkét csapat számára, de élvezték, hogy valami újat próbálhatnak ki. Eddig csak néhányszor játszották ezt az előadást, és a tapasztalatok alapján azt állítják, sokkal egyszerűbb bevonni a nézőket, mint gondolnánk, hiszen a mozdulatok általi kommunikáció jóval régebbi a beszélt nyelvnél.
Juhász Katalin, 2019. március 4., Új Szó
Táncosok
Oláh Eszter, Sebő Veronika, Varsányi Ágnes, Baranyai Viktor, Lantos András, Hégli Bence
Színész-drámatanárok
Kuklis Katalin, Horváth Kristóf (Színész Bob), Czuczor Nóra
Diszlet, jelmez, látvány
a másik Kiss Gabriella
Koreográfus
Hégli Dusan
Dramaturg
Romankovics Edit
Részvételi színházi szakértő
Kardos János
Rendező
Sereglei András