Pozsony Táncegyüttes

Az Ifjú Szivek Táncszínház ifjúsági csoportja, a Pozsony Táncegyüttes  2006-tól működik. Önálló tánccsoportként, saját műsorral lép színpadra rendszeresen, mindemellett a hivatásos társulat utánpótlását hivatott biztosítani. Tagjai pozsonyi diákok, nagyrészt a pozsonyi Magyar Tannyelvű Alapiskola és Gimnázium (duna utcai gimnázium) tanulói. Első egész estés műsorukat 2012-ben mutatták be, Mindvégig melletünk címmel, jelenleg Hazatérvén című előadásukkal járják az országot.

Az együttest  2014-ben a Néptáncantológia (Szlovákiai Magyar Felnőtt Néptáncegyüttesek Minősítő Versenye) zsűrije "Arany sávos" minősítésben részesítette.

A Pozsony Táncegyüttes hetente kétszer próbál az Ifjú Szivek pozsonyi székházában. Ajtaja nyitva áll minden táncolni vágyó fiatal számára.

DÜBÖRGÖ KÁRPÁTOK (premier: 2018. május 13., Komárom)

A Pozsony Táncegyüttes legújabb egész estét betöltő műsora egy képzeletbeli rituális világba kalauzolja a nézőt. Olyan kérdésekre keresi a választ, mint a férfi és a nő, a zenész és a táncos, a csapat és az egyén kapcsolata. A műsor fő szimbóluma a kör, mint egység, amely vonz és olykor taszít, ősi és mégis korszerű.

Zenekar: Varsányi Ildikó, Szabó Mátyás, Récsei Noémi, Farkas Róbert, Bősze Tamás
Ének: Varsányi Zsófi
Rendező, koreográfus: Gálik Gábor, Gálik Klaudia

HAZATÉRVÉN (premier: 2014. március 26., Ifjú Szivek Táncszínház)

A Pozsony Táncegyüttes második önálló egész estés műsora Dél-Szlovákia régióinak táncait dolgozza fel a Csallóköztől a Bodrogközig. 

Az előadás megrendelhető az Ifjú Szivek Táncszínház szervezési osztályán.

Bartusz Réka, project manager
Tel/Fax: + 421 2 20474105
Mobil: +421 903 265 353
E-mail: reka@ifjuszivek.sk

Mindvégig mellettünk (premier: 2012. június 20.)

Életünk legmeghatározóbb szereplői azok a szeretteink, a hozzánk legközeleb állók, akik történjék bármi, mindvégig mellettünk maradnak. A Pozsony Táncegyüttes első önálló egész estés előadása, mely a Kárpát-medence hagyományos táncait dolgozza fel róluk, nekik szól . 

Együttesvezetők: 

Gálik Klaudia, Gálik Gábor

Tánckar:

Béhr László István, Csókás kristóf, Gyűrösi Anna, Hajas Viktória, Holop Célia, Horváth István, Hégli Bence, Kukucs Eszter, Lőrincz Ákos, Makó Tamara, Markolt Réka, Marsal Margaréta 

Próbanapok: 

kedd, csütörtök: 16:30 - 19:30
                        Ifjú Szivek Táncszínház
                        Mostová 8., 811 02 Pozsony