Hírek

2020.12.18.
Szilvási Tibor, Klikk Out
Idén 20 éve annak, hogy táncszínházzá alakult a szlovákiai magyarság egyik legfontosabb kulturális műhelye, az Ifjú Szivek, mely a szlovákiai magyar és a kárpát-medencei néptánc- és népzenei hagyományok ápolását nemcsak direkt módon, de különböző társadalmi kérdések boncolgatásával is végzi. 2016-ban első szlovákiai (!) művészekként szerepeltek az avignoni színházi fesztiválon, ahová a következő évben is visszahívták őket, és Finom-hangolás című előadásukért a fesztivál Tournesol-díjával tüntették ki a darab koreográfusát, rendezőjét, Hégli Dusánt.
2020.12.18.
Grendel Ágota, Új Szó
A vírus itt van velünk, itt is marad még egy darabig, nem hiszem, hogy az a jó megoldás, ha azt várjuk, mikor lesz már megint úgy, mint régen.
2020.12.01.
Paraméter
A táncszínház november végén elindította ISstream című online projektjét. Mostantól minden szerdán, este 8 órától más-más előadást láthat a közönség a társulat repertoárjából, a navstevnik.online oldalán.
2020.11.30.
Tallósi Béla, Új Szó
Az Ifjú Szivek Táncszínház 20. évfordulója alkalmából érmesorozatot adott ki a Szlovák Nemzeti Bank.
2020.11.30.
Bumm Online
„Szeretnénk köszönetet mondani mindenkinek, aki figyelte és támogatta munkánkat az elmúlt 20 évben. Továbbra is arra törekszünk, hogy előadásaink aktuálisak, innovatívak, egyediek legyenek, és méltók a közönség figyelmére" - mondta Hégli Dusán.
2020.11.30.
Nemzeti.net
Emlékérméket bocsátott ki a Szlovák Nemzeti Bank az Ifjú Szivek Táncszínház fennállásának 20. évfordulója alkalmából – tájékoztatta a TASR hírügynökséget Karmen Bartalská, az együttes művészeti titkára.
2020.11.28.
Ma7
Az Ifjú Szivek Táncszínház a szlovákiai magyar kulturális élet és táncművészet jelentős műhelye. Fő érdeme, hogy Közép-Európa tradicionális tánc- és zenekultúráját színházi táncelőadásain keresztül társadalmi értékként mutatja be idehaza és külföldön egyaránt.
2020.11.25.
Paraméter
A szlovák jegybank éremsorozatot adott ki a 20 éves táncszínház tiszteletére.
2020.11.23.
Ma7
November végén került a boltokba az Ifjú Szivek Táncszínház vonósnégyesének új lemeze. A Giuoco Piano napokon belül elérhető lesz a legnagyobb online zenemegosztókon is. A lemezbemutató koncert az “IS streamen”, a Táncszínház online felületein lesz elérhető.
2020.11.23.
Paraméter
Mint idén oly sok minden, a Giuoco Piano megjelenése is váratott magára, hiszen az eredetileg májusra tervezett stúdiófelvétel a járvány miatt végül csak szeptember folyamán valósulhatott meg.

Oldalak