Hírek

2019.12.17.
Grendel Ágota, Új Szó
"...mert arctalan – mint általában a hatalom. "
2019.12.09.
Szalay Zoltán, Dunszt
Interjú Hégli Dusannal, az Ifjú Szivek Táncszínház művészeti vezetőjével
2019.11.17.
Takács András, Felvidék.ma
Én a november 14-ei előadást tekintettem meg. Mielőtt leírnám az észrevételeimet, őszintén gratulálok az alkotóknak, élükön Hégli Dusan rendező koreográfussal, továbbá a szövegíró és -mondó Parti Nagy Lajosnak, a zeneszerző Hegedűs Máténak és Gergely Dávidnak, akik kompozíciójukba kiválóan adaptálták Bartók Béla zenéjét is, a kosztümtervező Szűcs Editnek és a többi kisebb, de nélkülözhetetlen feladatot vállalt közreműködőnek. Minden alkotótárs tudása legjavát nyújtva járult hozzá a sikerhez.
2019.11.16.
Lakatos Krisztina, Új Szó Online
Allegro Molto Barbaro. Azaz: nagyon erősen barbárul. A címében Bartókot idézi az Ifjú Szivek Táncszínház új előadása – és az utolsó képkockán is az ő okos tekintetét látjuk. Már-már ravaszkásan kikacsint: igen, így is lehet, ezt is meg lehet csinálni. Az értelmezési keret másik fix pontja Beckett. Tőle is a Katasztrófa, ez a 12 perces drámai szösszenet, amely 1982 tavaszán az avignoni színházi fesztivál szervezőinek a felkérésére született, és a bebörtönzött Václav Havelnek ajánlotta a szerző.
2019.10.21.
Paraméter
Az Ifjú Szivek Táncszínház pedig hamarosan újabb bemutatóval kedveskedik a nézőknek Pozsonyban, s ahogy azt már megszokhattuk tőlük, amit csinálnak, annak súlya van, amit létrehoznak, az sikert arat.
2019.10.14.
Felvidék.ma
Az októberben indult dél-szlovákiai turné során mintegy húsz előadás közül kettőt a Bodrogközben tartottak. A hét végén Bodrogszerdahelyen és Battyánban mutatkozott be a 77 verbunk a végekről alcímet viselő előadással az együttes.
2019.10.11.
Új Szó Online
Hégli Nemzeti táncát századik alkalommal mutatja be az Ifjú Szivek. A nagy sikernek örvendő előadás a következő két hétben Dél-Szlovákia városaiban és falvaiban újabb 20 alkalommal kerül színpadra. A darab 100. bemutatója a kassai Thália Színházban lesz, október 14-én.
2019.10.08.
Paraméter
Két hetes őszi turnéra indult ma az Ifjú Szivek Táncszínház. Nagy sikernek örvendő, Határon túli nemzeti tánc című előadását a következő 2 hétben 20 alkalommal mutatja be, nagyrészt Kelet- és Közép-Szlovákia városaiban és falvaiban. A darab 100. bemutatója a kassai Thália Színházban lesz október 14-én.
2019.10.06.
Új Szó Online
Péntek délután, közel 200 táncos érkezett a komáromi Városi Művelődési Központba, ahol egész hétvégén zajlottak a versenyporogramok és különböző kísérőrendezvények. A Deákos Szólótáncverseny és a Néptáncegyüttesek Országos Seregszemléjének eredményeit a vasárnap délelőtti szakmai konferencia végén hirdették ki.
2019.10.06.
Atempo
Mozgalmas lesz az október az Ifjú Szivek Táncszínház tagjainak. Újra turnéra indulnak a 2017-ben bemutatott Határon túli nemzeti tánc műsorukkal Nemeshodostól Bodrogszerdahelyig. Több mint tíz alkalommal lépnek színpadra a következő hetekben

Oldalak