Hírek

2021.08.29.
Új Szó Online
Jean-Marc Barr színész, rendező, producer alig játszik színházban, idén júliusban mégis az avignoni Golovine Táncszínház fesztiválprogramjában – az Ifjú Szivek Táncszínház koreográfiájában – szerepelt, hangját kölcsönözve az aktuális hatalom egy képviselőjének, aki az államapparátus felsőbb érdekeit követve a darab rendezőjének elképzeléseit húzza keresztbe. Barr-ral az Allegro Molto Barbaro című előadás franciaországi bemutatója előtt, a párizsi stúdiófelvétel alatt találkoztunk.
2021.08.18.
Juhász László, ParaMédia Podcast
Mivel ez az előadás a hatalom művészetre gyakorolt hatását dolgozza fel, így ezt a témát sem kerülhettük el az Ifjú Szivek Táncszínház művészeti vezetőjével, Hégli Dusánnal.
2021.08.06.
Ingrid Keresztes, Magyar Narancs
Jean-Marc Barr színész, rendező, producer idén júliusban a pozsonyi magyar társulat, az Ifjú Szivek Táncszínház koreográfiájában szerepelt az avignoni Golovine Táncszínház fesztiválprogramjában. Az Allegro Molto Barbaro című előadás franciaországi bemutatója előtt, a párizsi stúdiófelvétel alatt találkoztunk, a darab kapcsán a kelet-európaiságról és propaganda erejéről is beszélgettünk.
2021.07.30.
Kóczán András, Papageno
A 75 éves Avignoni Fesztiválnak a Pozsonyban működő Ifjú Szívek Táncszínház az egyetlen magyar résztvevője, Hégli Dusan pedig megtalálta, hogy miképpen lehet színházat csinálni a néptánc jelenlétével. A Bartók/Hégli/Parti Nagy: Allegro Molto Barbaro című darabot húsz alkalommal adták elő július 7-29. között a Pápai Palotától pár utcára lévő Golovine Színházban.
2021.07.27.
Felvidék.ma
Az eddig megjelent francia kritikák és a visszajelzések kiválóak. Delphine Baffour a La Terrasse-ban “új bársonyos forradalomnak” nevezi Hégli Dusan darabját. Több francia meghívásról is tárgyalásokat folytat az együttes vezetése, a társulat július 30-án utazik majd haza Avignonból. Augusztusban már idehaza, Autentika című előadásukkal turnéznak.
2021.07.27.
Paraméter
A társulat három hete érkezett Avignonba, eddig 18 előadáson vannak túl. A közönség, valamint a La Terasse-ban és a La Provence napilapban megjelent kritikák is pozitívan értékelték a darabot.
2021.07.27.
ma7
Az Ifjú Szivek Táncszínház harmadik alkalommal vesz részt a fesztiválon, 2016-ban és 2017-ben Finetuning című előadásukkal szerepeltek nagy sikerrel.
2021.07.26.
Új Szó Online
Az Ifjú Szivek Táncszínház társulata még július elején megérkezett a kortárs színház dél-franciaországi fővárosába, Avignonba, ahol idén 75. alkalommal rendezték meg az Avignoni Színházi Fesztivált. Hégli Dusan Allegro Molto Barbaro című darabját 20 alkalommal mutatják be a Golovine Táncszínházban.
2021.06.07.
Grendel Ágota, Új Szó
Az Allegro Molto Barbaro már a tavalyi avignoni programba bekerült, a csúszás miatt idén ezzel szerepel a táncszínház.
2021.02.13.
Nagy Roland, Új Szó
A kampányban többek közt részt vesz Zuzana Čaputová köztársasági elnök, Vladimír Krčméry infektológus, és a legfrissebb hírek szerint már a magyar kisebbség jeles képviselői is, például Hégli Dusan, az Ifjú Szivek művészeti vezetője...

Oldalak