Pozsony Táncegyüttes

Az Ifjú Szivek Táncszínház ifjúsági csoportja, a Pozsony Táncegyüttes  2006-tól működik. Önálló tánccsoportként, saját műsorral lép színpadra rendszeresen, mindemellett a hivatásos társulat utánpótlását hivatott biztosítani. Tagjai pozsonyi diákok, nagyrészt a pozsonyi Magyar Tannyelvű Alapiskola és Gimnázium (duna utcai gimnázium) tanulói. Első egész estés műsorukat 2012-ben mutatták be, Mindvégig melletünk címmel, jelenleg a Dübörgő Kárpátok című előadásukkal járják az országot.

Az együttest  2018-ban a Néptáncantológia (Szlovákiai Magyar Felnőtt Néptáncegyüttesek Minősítő Versenye) zsűrije "Arany sávos" minősítésben részesítette.

Az együttest  2014-ben a Néptáncantológia (Szlovákiai Magyar Felnőtt Néptáncegyüttesek Minősítő Versenye) zsűrije "Arany sávos" minősítésben részesítette.

A Pozsony Táncegyüttes hetente kétszer próbál az Ifjú Szivek pozsonyi székházában. Ajtaja nyitva áll minden táncolni vágyó fiatal számára.

Dübörgő kárpátok (PREMIER: 2018. MÁjus 13., Komáromi jókai színház)

A legújabb egész estét betöltő műsor egy képzeletbeli rituális világba kalauzolja a nézőt. Olyan kérdésekre keresi a választ, mint a férfi és nő, a zenész és a táncos, a csapat és az egyén kapcsolata. A műsor fő szimbóluma a kör, mint egység amely vonz és olykor taszít, ősi és mégis korszerű. 

HAZATÉRVÉN (premier: 2014. március 26., Ifjú Szivek Táncszínház)

A Pozsony Táncegyüttes második önálló egész estés műsora Dél-Szlovákia régióinak táncait dolgozza fel a Csallóköztől a Bodrogközig. 

Mindvégig mellettünk (premier: 2012. június 20.)

Életünk legmeghatározóbb szereplői azok a szeretteink, a hozzánk legközeleb állók, akik történjék bármi, mindvégig mellettünk maradnak. A Pozsony Táncegyüttes első önálló egész estés előadása, mely a Kárpát-medence hagyományos táncait dolgozza fel róluk, nekik szól . 

Tánckar

Árva Evelyn, Baka Barnabás, Barthalos Kristóf, Cződör Kristina, Gyűrösi Anna, Hajas Viktória,  Hrapka Zsófia, Kovács Anna, Kovács Máté, Kukucs Eszter, Kulacs Evelyn, Leczkési László, Lévárdy Anna, Lőrincz Ákos, Makó Tamara, Marsal Margaréta, Molnár Orsolya, Renczes Fanni, Szakács Rebeka, Szalai Balázs, Szala Péter, Tóth Kitti, Vajda Rebeka  

Próbanapok

kedd, csütörtök: 16:30 - 19:30
Ifjú Szivek Táncszínház
Mostová 8., 811 02 Pozsony

 

*A Pozsony Táncegyüttes előadásai megrendelhetőek az Ifjú Szivek Táncszínház szervezési osztályán.

Sales & Marketing Management
Tel/Fax: + 421 2 20474105
Mobil: +421 903 265 353
E-mail:  management@ifjuszivek.sk