Pozsony Táncegyüttes

Az Ifjú Szivek Táncszínház ifjúsági csoportja, a Pozsony Táncegyüttes  2006-tól működik. Önálló tánccsoportként, saját műsorral lép színpadra rendszeresen, mindemellett a hivatásos társulat utánpótlását hivatott biztosítani. Tagjai pozsonyi diákok, nagyrészt a pozsonyi Magyar Tannyelvű Alapiskola és Gimnázium (duna utcai gimnázium) tanulói. Első egész estés műsorukat 2012-ben mutatták be, Mindvégig melletünk címmel, jelenleg a Dübörgő Kárpátok című előadásukkal járják az országot.

Az együttest  2018-ban a Néptáncantológia (Szlovákiai Magyar Felnőtt Néptáncegyüttesek Minősítő Versenye) zsűrije "Arany sávos" minősítésben részesítette.

Az együttest  2014-ben a Néptáncantológia (Szlovákiai Magyar Felnőtt Néptáncegyüttesek Minősítő Versenye) zsűrije "Arany sávos" minősítésben részesítette.

A Pozsony Táncegyüttes hetente kétszer próbál az Ifjú Szivek pozsonyi székházában. Ajtaja nyitva áll minden táncolni vágyó fiatal számára.

Dübörgő kárpátok (PREMIER: 2018. MÁjus 13., Komáromi jókai színház)

A legújabb egész estét betöltő műsor egy képzeletbeli rituális világba kalauzolja a nézőt. Olyan kérdésekre keresi a választ, mint a férfi és nő, a zenész és a táncos, a csapat és az egyén kapcsolata. A műsor fő szimbóluma a kör, mint egység amely vonz és olykor taszít, ősi és mégis korszerű. 

HAZATÉRVÉN (premier: 2014. március 26., Ifjú Szivek Táncszínház)

A Pozsony Táncegyüttes második önálló egész estés műsora Dél-Szlovákia régióinak táncait dolgozza fel a Csallóköztől a Bodrogközig. 

Mindvégig mellettünk (premier: 2012. június 20.)

Életünk legmeghatározóbb szereplői azok a szeretteink, a hozzánk legközeleb állók, akik történjék bármi, mindvégig mellettünk maradnak. A Pozsony Táncegyüttes első önálló egész estés előadása, mely a Kárpát-medence hagyományos táncait dolgozza fel róluk, nekik szól . 

Oktatók

Oláh Eszter, Varsányi Zsófia, Baranyai Viktor, Botló Ákos 

Próbanapok

kedd, csütörtök: 16:30 - 19:30
Ifjú Szivek Táncszínház
Mostová 8., 811 02 Pozsony

 

*A Pozsony Táncegyüttes előadásai megrendelhetőek az Ifjú Szivek Táncszínház szervezési osztályán.

Sales & Marketing Management
Tel/Fax: + 421 2 20474105
Mobil: +421 903 265 353
E-mail:  management@ifjuszivek.sk